Τρίτη, Σεπτεμβρίου 23, 2008

Προσοχή !!! Μηνύσεις!

Πολλά πράγματα έχουμε παραξηγήσει σ’ αυτόν τον τόπο. Τον τρόπο που ζούμε και πολιτευόμαστε. Τον τρόπο που κάποιοι έχουν την απαίτηση να ασκούν την όποια εξουσία διαθέτουν. Την ανοχή του πολίτη, που τη θεωρούν δεδομένη, και που, σαν πληβείος την εποχή της ρωμαιοκρατίας, είναι υποχρεωμένος να σκύβει το κεφάλι και να δέχεται το αποτέλεσμα της αλαζονείας τους αδιαμαρτύρητα. Σ’ ένα κράτος της πλάκας που επικρατεί ΤΟ μπάχαλο, που ακόμη και υπουργοί αναγκάζονται να παραιτηθούν κάτω από το βάρος πρωτοφανών σκανδάλων, πώς να μη γιγαντωθεί το θράσος κι ο κάθε Προϊστάμενος της όποιας Δημόσιας Υπηρεσίας να μην παραξηγήσει τον ρόλο που του έχει αναθέσει η πολιτεία και που δεν είναι άλλος από την εφαρμογή των νόμων και την εξυπηρέτηση του πολίτη;
Δεν διαθέτω τίτλους και αξιώματα. Διεκδικώ όμως τον τιμητικό τίτλο του ενεργού, σκεπτόμενου και σκληρά φορολογούμενου έλληνα πολίτη, γι’ αυτό και διαθέτω αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο μου προκειμένου να ενημερώσω, να σχολιάσω και να κριτικάρω πράξεις και παραλείψεις, στα πλαίσια πάντα των νόμων και του συντάγματος, μιας και, ευτυχώς από το 1974 και μετά, αυτός ο τόπος με τα όποια προβλήματά του, κυβερνάται δημοκρατικά.
Στα πλαίσια αυτά αρθρογραφώ σε τοπικές και αθηναϊκές εφημερίδες, μεταφέρω τον προβληματισμό μου και σχολιάζω, πολλές φορές δηκτικά, τα κακώς κείμενα. Δεν διεκδικώ του Πάπα το αλάθητο ούτε και εκχωρώ όμως το αυτονόητο αυτό δικαίωμά μου σε κανέναν. Το να μπορώ δηλαδή ελεύθερα και ανεμπόδιστα να εκφέρω την άποψή μου και θαρρετά να λέω τη γνώμη μου. Κι όμως κι αυτό το αναφαίρετο δικαίωμά μου επιχειρήθηκε να τεθεί πρόσφατα εν αμφιβόλω. Και να πώς. Μπαίνοντας στο γραφείο μου την Παρασκευή 19/9/2008 βρήκα να με περιμένει μία κλήση για ανάκριση μηνυομένου-εγκαλουμένου. Η αλήθεια είναι πως παραξενεύτηκα αφού δεν έχω διαφορές με κανέναν κι ούτε γνωρίζω να έχω διαπράξει κάποια αξιόποινη πράξη. Γι’ αυτό και περίεργος συνέχισα την ανάγνωση και με έκπληξη διαπίστωσα πως με είχε μηνύσει ο κ. Μιχάλης Δεληγιαννάκης, Προϊστάμενος της Πολεοδομίας Ρεθύμνου, επειδή θεώρησε πως αφορά αυτόν το άρθρο μου με τίτλο «Περί οικισμών, συνέχεια» που δημοσιεύτηκε στην «Κρητική Επιθεώρηση» της Τρίτης 1 Ιουλίου 2008 στη σελίδα 4.
Εκεί σχολίαζα το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με τη Ζώνη των 800 μέτρων που έχει οδηγήσει στην απόγνωση εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, συμπολίτες μας και το έγγραφο του Νομάρχη που έθετε σε αμφισβήτηση και το Πολεοδομικό Σχέδιο των οικισμών Πανόρμου, Μπαλί, Πλακιά και της Αγίας Γαλήνης. Αντί δηλαδή να προσπαθήσουμε να λύσουμε ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε εκ του μηδενός, εξαιτίας λάθους χειρισμών και μόνο, ανοίγαμε μέτωπα νέα. Απορημένος έγραφα : «Κι εγώ, τώρα, ο αφελής, αναρωτιέμαι. Για κάτσε, κάτι δεν πάει καλά σ’ αυτή την ιστορία. Ή πάθαμε όλοι μαζί ομαδική παράκρουση ή χρειαζόμαστε επειγόντως ξεματιάστρα. Τον Νομάρχη, τον Γιώργη τον Παπαδάκη, τον γνωρίζω προσωπικά δεκαετίες ολόκληρες. Είναι άνθρωπος, κατά γενική ομολογία, σοβαρός, χαμηλών τόνων, δραστήριος. Κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για επιπολαιότητα ή για αψυχολόγητες ενέργειες.
»Εκτός αν, άνθρωπος είναι κι αυτός, παρασύρθηκε από κακούς κι ανίκανους συμβούλους που όταν δεν μπορούν να παράξουν έργο βάζουν στόχο να χαλάσουν των άλλων για να τονίσουν έτσι την ύπαρξη και την ασημαντότητά τους. Και δεν εννοώ, βέβαια, την Αντινομάρχη, που χωρίς λόγο και αιτία, κάποιοι προσπαθούν να τη βάλουν στο μάτι του κυκλώνα. Άλλους εννοώ. Αυτούς που από το 2004 έχουν αρχειοθετήσει έγγραφο του ΥΠΕΧΩΔΕ χωρίς να κάνουν την παραμικρή ενέργεια» και έθετα κάποια ερωτήματα συγκεκριμένα. Έγραφα, λοιπόν: «Του τα είπαν; Από τότε έχουν περάσει 4 χρόνια. Έγινε κάτι; Μας ενόχλησε κάποιος ή μόνοι μας προσπαθούμε να βγάλουμε τα μάτια μας;» και τελείωνα με τη φράση «Ελάχιστα με ενδιαφέρει η αποκάλυψη αυτών που απεργάζονται κακά για την πόλη. Γνωστοί είναι σε όλους, όπως είναι γνωστός ο βίος και η πολιτεία τους. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που με καίει. Πώς να μικρύνει το κακό, δηλαδή, κι όχι να σωπληθιάνει».
Αυτές τις παρατηρήσεις έκανα κι αυτά τα ερωτηματικά έθετα χωρίς να αναφέρομαι σε κανέναν ονομαστικά, πράγμα που δεν με ενδιέφερε άλλωστε. Με αγωνία περίμενα όλο αυτό το διάστημα κάποια επίσημη απάντηση κι αντί γι’ αυτήν εισέπραξα μια μήνυση από τον προαναφερόμενο κύριο που, χωρίς να αναφέρεται το όνομά του πουθενά επαναλαμβάνω, θεώρησε πως αυτόν αφορά.
Έτσι είναι, κύριοι, αν έτσι νομίζετε, αφού κάθε δημόσιος υπάλληλος αντί για υπηρέτης του πολίτη που πρέπει να είναι, θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω πάσης αμφισβήτησης και κριτικής.






Ανανεωμένο: Nέα ανάρτηση 24/09/2008

Δηλώσεις συμπαράστασης από :

Κυκλάμινο βουνού

Φωτεινή S

Άνεμος-Εpanastato

Μάνος-Βusy bee

Eλληνικό Καφενείο

Άλκης-Άνεμος

Exastal

Info press

Kαταγγελίες

Αργολίδα

Τaxalia


HeLLeNiCReVeNgE

Πεντανόστιμη

Studio A-blog

Mamalia

Anti-hooliguns

Kouklinos

Eλευθερία και Ελευθερία

Hmerologiamotosykletas

Tα ασημένια μου

Bollywood

Citypress-gr




17 σχόλια:

  1. Η ελευθερία του λόγου,Νίκο μου και η Δημοκρατία πάσχει, απ' ότι φαίνεται!
    Νομίζω όμως πως θα βρεις το δίκιο σου, γρήγορα! Αν ήταν έτσι, κάθε πολίτης που μιλάει στην τηλεόραση και λέει τα παράπονά του σαν πολίτης (π.χ ειδήσεις)ή γράφει στις εφημερίδες ή στα blog,θα ήταν στην φυλακή!
    Και πού να τις βρούμε τόσες φυλακές!
    Θα σου φέρνω τσιγάρα, ντε!
    Εύχομαι να εξελιχθεί το θέμα σωστά και όπως του πρέπει!
    Καλό βράδυ, Νίκο μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κύριε Νταγάκη επειδή συμβαίνει να διαβάζω τώρα και το βιβλίο σας σας υπόσχομε ότι δεν θα περάσει έτσι θα υπάρξει κινητοποίηση και συλογή υπογραφών...αυτό θέλουν να παραλύουν τις ελεύεθερες και επώνυμες φωνές με αγωγές ..αλλά ..νομίζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας διάβασα από την Φωτεινή και είμαι με το μέρος σας.
    Ας μου στείλουν κι εμένα εξώδικο(με πραγματικά μου στοιχεία γράφω)επειδή συμφωνώ με το δικαίωμα του κάθε πολίτη να κρίνει τα κακώς κείμενα.
    Δυστυχως,δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε τέτοιου είδους κινήσεις, πρέπει να αντιδράσουμε ουσιαστικά και όλοι μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς και η δικαιοσύνη τυφλώθηκε εντελώς ! Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο καθένας μας θα μείνει μοναχός ! Εξάλου αυτό επιδιώκουν , να τρομοκρατήσουν τον κόσμο γενικώς , ώστε να μην βγαίνουν τα άπλητα στο φως ! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ! ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανέβασα και εγώ post στο δικό μου blog, Ρεθεμνιώτης γαρ, με τίτλο:
    προσοχή! κυκλοφορούν μηνύσεις σε bloggers!
    Τη συμπαράσταση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΟΥ,ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΔΕΙΝΑ,ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ!ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ,ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΕΙΛΗ,ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ",ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ.
    ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΛΟΓΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ!..ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΠΗΧΗΣΗ!
    ΤΟΥΣ ΤΣΟΥΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙΕΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΩΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ!!

    ΚΥΡΙΕ ΝΤΑΓΑΚΗ,ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΗΡΥΞΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΡΩΓΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νίκο,
    υπάρχουν ήδη αρκετοί που σου συμπαραστέκονται.
    Υπάρχει και ψηφοφορία
    όχι στη φίμωση

    "Όχι στη φίμωση των bloggers"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κύριε νίκο δεν αναφέρατε κάποιο όνομα απλά κάνατε μια κριτική που εκφράζει όλους μας μαζί στον αγώνα όλοι ενωμένοι για υπογραφές που θα τις δώσουμε και στο δικαστήριο που δεν πιστεύω να πάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εχεις τη συμπαράστασή μου!
    Μην σε πτοήσουν!
    Συνέχισε...

    Προφαννώς αυτό θέλουν να επιιτύχουν. Να σταματήσεις! ...ή να ανακόψεις.
    Με τέτοιες κινήσεις επιδιώκουν να αποσυντονήσουν...

    Καλό κουράγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. σινηθος δεν απασχωλουμε με τη επικαιροτητα ομως ακρητα συμπαστεκωμαι σε οτι αφωρά την ελευθερία της εκφρασης, συνεπος και του ΛΟΓΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το σχίλιο μας θα ειναι οατο μετα την εγκριση σας!!! α κατελαβα για πια ελευθερία πασχειζετε!!!κιμα κυρ νικο κρυμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν και δεν νομίζω ότι χρειάζεται, απλά και μόνο για να δηλώσω παρόν!
    Προχωράμε μαζί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 32 ψήφοι σε μία μόλις μέρα διαδώστε το παντού η Κρήτη μας δεν πάιρνει απο τρομοκρατιες και το λέω εγώ που δεν είμε απο Κρήτη στο μπόγκ μου παιζει πότε θα κάμει ξαστεριά.όλοι ενωμένοι να μην περάσουν τη φίμωση αδέρφια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και το χαμομηλάκι μαζί σου
    Καλή σου μέρα φίλε μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. hamomilaki ♀ξέρεις πόσο σε εκτιμώ για την ανθρωπιά σου.αυτό φοβόντε..'οτι ενωνόμαστε ανεξάρτητα απο πολιτικές πεποιθήσεις και κραυγάζουμε για τη δικαιοσύνη ..όλοι ενωμένοι σε ένα μήνα να φτάσουμε 1000 υπογραφές ..διαδώστε το παντού

    ΑπάντησηΔιαγραφή