Δευτέρα, Ιουλίου 30, 2007

Συγχαρητήρια!

Συγχωρήστε με, κύριε της Δημόσιας Τάξης Υπουργέ, που δεν μπορώ να σας συγχαρώ:
για τις πυρκαγιές που μαίνονται ακόμη απ’ άκρη σ’ άκρη
για την έπαρση, την αλαζονεία της εξουσίας, την κομματικοποίηση που διέλυσε την Πυροσβεστική και μετέτρεψε τη χώρα σε «Γη του Πυρός»
για τα δάση που έγιναν παρελθόν, τα καμένα σπίτια, τις επιχειρήσεις που καταστράφηκαν κι εξακολουθούν να καταστρέφονται
για την απόγνωση στην οποία οδηγήσατε ένα ολόκληρο λαό
για τους ανθρώπους και τα ζώα που κάηκαν, τα νεκρά παλικάρια-πυροσβέστες, τους πιλότους που έπεσαν στην εκτέλεση του καθήκοντος, τραγικά θύματα ενός παραλογισμού.
Συγχωρήστε με που δεν μπορώ να σας συγχαρώ επειδή μετατρέψατε την Ελλάδα σ’ αποκαΐδια, μαύρη κληρονομιά στα παιδιά και τα εγγόνια μας.
Η αυτοβαθμολόγηση, και μάλιστα με άριστα, και τα θερμά συγχαρητήρια που ισχυρίζεστε πως δέχεστε είναι τόσο καυτά όσο κι οι ανίκητες πύρινες φλόγες που κατακαίουν τα πάντα μέρα και νύχτα.
Συγχωρήστε με που δεν μπορώ να σας συγχαρώ για την επιμονή σας σ’ αυτή τη θέση που μόνο θλίψη κι αγανάκτηση προκαλεί. Τα παραπέρα λόγια είναι περιττά, γι’ αυτό σιωπώ.

1 σχόλιο:

  1. Εφημερίδα «Τα Νέα» 8-8-2007
    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artid=33724

    Η Φοίβη Αθηναίου έγραψε:

    Συγχαρητήρια...

    Ας με συγχωρέσει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης που δεν μπορούμε να τον συγχαρούμε:

    για τις πυρκαγιές που μαίνονται ακόμη απ΄ άκρη σ΄ άκρη. Για την έπαρση, την αλαζονεία της εξουσίας, την κομματικοποίηση που διέλυσε την Πυροσβεστική και μετέτρεψε τη χώρα σε «Γη του Πυρός». Για τα δάση που έγιναν παρελθόν, τα καμένα σπίτια, τις επιχειρήσεις που καταστράφηκαν κι εξακολουθούν να καταστρέφονται. Για την απόγνωση στην οποία οδήγησαν έναν ολόκληρο λαό. Για τους ανθρώπους και τα ζώα που κάηκαν, τα νεκρά παλικάρια-πυροσβέστες, τους πιλότους που έπεσαν στην εκτέλεση του καθήκοντος, τραγικά θύματα ενός παραλογισμού.

    Ας μας συγχωρέσουν που δεν μπορούμε να τους συγχαρούμε επειδή μετέτρεψαν την Ελλάδα σε αποκαΐδια, μαύρη κληρονομιά στα παιδιά και τα εγγόνια μας. Η αυτοβαθμολόγηση, και μάλιστα με άριστα, και τα θερμά συγχαρητήρια που ισχυρίζεται ο υπουργός πως δέχεται είναι τόσο καυτά όσο και οι ανίκητες πύρινες φλόγες που κατακαίουν τα πάντα μέρα και νύχτα. Ας με συγχωρέσουν που δεν μπορώ να τους συγχωρέσω για την επιμονή τους να παραμένουν σ΄ αυτήν τη θέση που μόνο θλίψη και αγανάκτηση προκαλεί. Τα παραπέρα λόγια είναι περιττά, γι΄ αυτό σιωπώ.

    Νίκος Ντακάκης, Ρέθυμνο

    "Εδώ δεν ισχύει το γνωστό: «συγχαρητήρια για την εκπομπή σας». Θα ίσχυε αν ήταν «συγχαρητήρια για την αποπομπή σας»."

    ΑπάντησηΔιαγραφή