Τετάρτη, Ιουλίου 16, 2008

Ταξιδεύοντας στο Ρέθυμνο - Mιχάλης Τρούλης

Το έργο του πολυπράγμονα προέδρου της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Ρεθύμνου, του Μιχάλη Τρούλη, είναι γνωστό, όπως γνωστό είναι και το πάθος του για την έρευνα και την συγγραφή. Με δεδομένα όλα τα παραπάνω δεν με εξέπληξε εις το ελάχιστο το νέο του πόνημα.
«Ταξιδεύοντας στο Ρέθυμνο» είναι ο τίτλος του και πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είμαι σε θέση να διαθέτω. Αρχικά, βέβαια, αιφνιδιάστηκα μιας και γνώριζα πως ήδη από το 1998 είχε κυκλοφορήσει το βιβλίο του «Ρέθυμνο-Ιστορία-Περιήγηση-Σύγχρονη ζωή» με παρόμοιο περιεχόμενο. Όμως η ζωή προχωρά με ρυθμούς ταχύτατους και πολλά είναι αυτά που άλλαξαν μέσα σε μια δεκαετία. Έτσι ο Μιχάλης Τρούλης από υπερβολική ευαισθησία και αίσθημα ευθύνης απέναντι στον αναγνώστη δεν κάθισε με σταυρωμένα χέρια. Αντί να επικαιροποιήσει ωστόσο το παλαιό, προχώρησε στην απαρχής συγγραφή. Έτσι το «Ταξιδεύοντας στο Ρέθυμνο» είναι στην ουσία ένα καινούριο βιβλίο αφού σ’ αυτό περιλαμβάνονται νέα κείμενα με πλέον ακριβείς πληροφορίες για το περιβάλλον, την αρχαιολογία, την ιστορία, την λαογραφία και την κοινωνιολογία. Επίσης όλο το εποπτικό υλικό, φωτογραφίες, χάρτες και σχέδια είναι εξ ολοκλήρου νέα μαζί με τις διαδρομές τόσο στην Παλιά και τη Νέα Πόλη του Ρεθύμνου όσο και στις επαρχίες, τους δήμους, τα χωριά και τους οικισμούς του Νομού που έχουν γίνει σαφέστερες και ακριβέστερες.
Είναι παραπάνω από βέβαιο πως το νέο βιβλίο θα εμπλουτίσει την βιβλιογραφία του Ρεθύμνου και θα αποτελέσει πολύτιμο οδηγό τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους μόνιμους κατοίκους του Νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου