Δευτέρα, Δεκεμβρίου 24, 2007

Χριστούγεννα 2007

Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα κι αισθάνομαι μια θλίψη απέραντη να με πλημμυρίζει, αγαπητό μου blog. Μια σιχασιά για όσα συμβαίνουν γύρω μου, μια απογοήτευση, ένα βάρος ασήκωτο. Μέρες γιορτινές, ζεστές οικογενειακές στιγμές με φιλική συντροφιά γύρω από το τζάκι, πρόσωπα γελαστά, συζητήσεις ευχάριστες, γέλια, κι έξω ο βοριάς να λυσσομανά. Αυτά μας είχαν μάθει κι εγώ αυτά περίμενα σήμερα, μέρα που είναι.
Παραμονή της Γέννησης του Χριστού κι ακόμη και σήμερα, οι εφημερίδες και τα κανάλια εξακολουθούν να μας βομβαρδίζουν με το άλμα του Ζαχόπουλου στο κενό. Αλαζονικές συμπεριφορές, ίντριγκες, παράνομοι έρωτες, πάθη, εκβιασμοί, βουτιές στο κενό. Αναψυκτήρια που μετατρέπονται σε βίλες πολυτελείς, κακόμοιροι ανασφάλιστοι Ινδοί που βαφτίζονται φιλοξενούμενοι, χαμηλοσυνταξιούχοι που βλέπουν στ’ όνειρό τους βαρυφορτωμένους πάγκους με απλησίαστα, για την άδεια τσέπη τους, αγαθά, εργάτες, υπάλληλοι κι επαγγελματίες στους δρόμους για το ασφαλιστικό σε μια ύστατη προσπάθεια να περισώσουν ό,τι απόμεινε από τα λεηλατημένα ταμεία.
Ολόκληρη η χρονιά που πέρασε, κύλησε στον ίδιο ρυθμό. Από τον Βαρθολομαίο στον Ζαχόπουλο μ’ ενδιάμεσους σταθμούς υποκλοπές, κουμπάρους, πυρκαγιές, καμένους κι ομόλογα δομημένα. Στον επόμενο τόνο ένα καινούριο σκάνδαλο θα ξεσπάσει. Στον επόμενο τόνο μια νέα αποκάλυψη θ’ ακολουθήσει. Πάλι καλά που μεσολάβησαν και τα Ζωνιανά και γέλασε κάθε πικραμένος.
Φωνούλες χαρούμενες περίμενα σήμερα, αγαπητό μου blog. Παρέες από παιδάκια με τρίγωνα, με προσωπάκια χαρωπά να λένε τα κάλαντα. «Καλήν ημέραν άρχοντες αν είναι ορισμός σας», μόνο που ο ορισμός δεν είναι τόσο αυτονόητος στην εποχή μας και το φιλοδώρημα ταπεινό κι απελπίστηκαν τα παιδιά και τα παράτησαν. Είναι κρίμα όμως. Αμαρτία από τον Θεό να στερούμαστε την κάθε μικρή χαρά και να συρόμαστε στον αγέλαστο κόσμο που μας έχουν επιβάλει. Γι’ αυτό κι εγώ το αποφάσισα. Την αλαζονεία τους δεν θα την ανεχθώ άλλο, τον ετσιθελισμό τους, την υποκριτική ηθική τους. Στο πείσμα τους θα εξακολουθήσω να γελώ, ν’ αντιστέκομαι, να φωνάζω πιο δυνατά και θα γράψω κι ένα βιβλίο.
Καλά Χριστούγεννα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου