Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2009

Άλλη μια σημαντική διάκριση για τον συγγραφέα Νίκο Ντακάκη

ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Έπαινο απέσπασε το καινούριο ανέκδοτο μυθιστόρημα «Ψυχαρίδα» του συνεργάτη μας Νίκου Ντακάκη στον 27ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Η τελετή βράβευσης έγινε την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009 στο κατάμεστο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων απ’ όπου και οι φωτογραφίες.

Πρόκειται ασφαλώς για μια σημαντική διάκριση αφού στο πρόσωπο του ρεθεμνιώτη συγγραφέα τιμάται και το πνευματικό Ρέθυμνο που σε καιρούς χαλεπούς εξακολουθεί να παράγει πολιτισμό και να προσφέρει στα γράμματα και στις τέχνες.






7 σχόλια:

  1. Νικο θα ηθελα να σου εκφρασω τα συγχαρητηρια μου γιατι οντως με τη συγγραφικη σου πενα προβαλλεις την πατριδα μας που ειναι μια πολη με κουλτουρα και πολιτισμο και τοχει αναγκη το παντερμο το ρεθυμνακι μας.Ελευθερια
    ΑΣΧΕΤΟ. αυτη την εποχη διαβασω το βιβλιο σου οπως τ'ονειρο, αναφερεσαι στο τσουναμι που εγινε και τραβηχτηκαν τα νερα το ειχες δει ή σου το εχουν περιγραψει::::γιατι εγω εχω την εικονα στο μυαλο μου εντονα να φευγει το νερο απο το παλιο λιμανι να βγαινει εξω απο το φαρο και μετα να ερχεται και να φθανει μεσα στην αρκαδιου και να καταστρεφει ολα τα μαγαζια που ειχε τοτε η παραλια με ειδη τροφιμων,ημουν μικρη αλλα η εικονα ειναι χαραγμενη βαθια στο νου μου,γιατι το βαρελαδικο του μπαρμπα μου του βερναδου ηταν στο λιμανι.Νασαι καλα κα παντια τετοιες διακρισεις.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο ρε (φιλικό) Νίκο!
    Και εις ανώτερα που τα αξίζεις!
    Μέρες σε περίμενα και τώρα μιλάω στα πουλιά!
    Χαίρομαι με την χαρά σου και εύχομαι και ελπίζω ότι αυτή τη φορά δεν θα μείνεις μόνο με το χαρτί βράβευσης στο χέρι! Φτάνουν οι κορνίζες! Καιρός να "περπατήσουν" όλα σου τα βιβλία!
    Συγχαρητήρια και στην Φωτεινή, την φίλη σου, το δεξί σου χέρι! Δικαιούται όχι μόνο μέρος της δόξας σου, αλλά τουλάχιστον φωτοτυπίες των επίσημων χαρτιών (των βραβείων) με την υπογραφή σου!
    Φιλιά πολλά, Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αγαπητή Ελευθερία.
    Σ' ευχαριστώ επίσης για την τιμή που μου κάνεις να διαβάζεις τα βιβλία μου. Όσο για το ερώτημά σου σχετικά με το τσουνάμι, πράγματι το έζησα. Παρά το ότι ήμουν πολύ μικρός τότε, ακόμη και τώρα έρχονται στα μάτια μου τα κύματα στην Αρκαδίου. Θα ήθελα να σε παρακαλέσω όταν τελειώσεις το "Όπως τ' όνειρο" να μου πεις την άποψή σου συνολικά.
    Ειλικρίνεια θέλω. Την αμερόληπτη άποψη ενός αναγνώστη. Και πάλι σ'ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσένα τι να σου πω, αγαπητή Κατερίνα. Άντε,καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με τίποτα δεν σημαίνει απαξίωση αυτό, αγαπητή Κατερίνα.
    Απλά έχω βαρεθεί να σ'ευχαριστώ.
    Είναι και το ρημάδι το κομπιούτερ που δεν αποφασίζω να το μάθω. Καταλαβαίνεις τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και βέβαια κατάλαβα, Νίκο μου!
    Περιττή η εξήγηση. Σε νιώθω, σε καταλαβαίνω και σε "μεταφράζω" πολύ περισσότερο απ' ότι νομίζεις!
    Φιλιά και Καλή Άνοδο στα πνευματικά σου παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...έστω κι αργοπορημένα,
    δυο λέξεις κι από μένα!!!

    Μέλος της ΠΕΛ από το .85?
    το .87, σίγουρα διότι κι εγώ είχα βραβευτεί για το διήγημά μου "Ο Μίστερ Έιμος"
    Πάντα μ'επιτυχίες, φίλε της καλής γραφής...
    Υιώτα Στρατή,
    αστοριανή,
    ΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή