Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2007

ΜΗ ΜΙΛΑΣ, ΜΗ ΓΕΛΑΣ

Μη μιλάς, μη γελάς, ή μάλλον γέλα με την κατάντια μας. Τριάντα μέχρι πενήντα κουκουλοφόροι καταλύουν κάθε τρεις και λίγο το κράτος, ποδοπατούν κάθε έννοια νόμου και τάξης, εξευτελίζουν την αστυνομία. Οι τριάντα μέχρι πενήντα αντιεξουσιαστές που άνοιξαν, λέει, βεντέτα με την αστυνομία επειδή ο κ. Πολύδωρας τόλμησε κι είπε πέντε κουβέντες παραπάνω. Γιατί είπε το αυτονόητο. Πως κι ο αστυνομικός, άνθρωπος είναι κι όταν δέχεται επίθεση μπορεί να χάσει την ψυχραιμία του και να χρησιμοποιήσει όπλο. Κι ύστερα θα τον πουν φονιά. Και θα φωνάζουν για μέρες τα κανάλια και θα ξεχειλίζει από αγανάκτηση ο λόγος των υπερασπιστών των δικαιωμάτων του πολίτη. Κι εγώ τον κ. Πολύδωρα ρωτώ. Γιατί δεν τους πιάνετε; Δεν θέλετε; Πείτε το. Δεν μπορείτε; Παραδεχτείτε το και ζητήστε βοήθεια δεν ξέρω κι εγώ από πού. Παραδεχτείτε πως τριάντα μέχρι πενήντα οργισμένοι νεαροί είναι πιο ισχυροί από το κράτος σας, από τους χιλιάδες αστυνομικούς σας, από τη «θωρακισμένη» κοινωνία σας. Οι τριάντα μέχρι πενήντα αναρχικοί!
Εντάξει, σας αιφνιδίασαν μια φορά, δύο, πέντε. Κι εσείς δεν είστε ικανοί να φτιάξετε ένα σχέδιο της προκοπής; Την ώρα των επεισοδίων, ας πούμε, να κλείσετε δυο τρεις δρόμους, να κλείσετε τις οδούς διαφυγής και να τους πιάσετε σαν τα ποντίκια στη φάκα; Τι περιμένετε; Χθες είδαμε αστυνομικούς ζωσμένους στη φωτιά, καμένα αυτοκίνητα, καταστροφές. Αύριο τι;
Μπάστε σκύλοι… Ο κακός χαμός γίνεται για το άρθρο 16 και το άσυλο των πανεπιστημίων. Με τους «προοδευτικούς» να τα υπερασπίζονται με μανία και τα δύο. Να μείνουν τα πανεπιστήμια στο ίδιο χάλι γιατί φοβούνται (;) τον ανταγωνισμό των ιδιωτικών. Γιατί θα χάσουν οι πανεπιστημιακοί το μονοπώλιο των κοινοτικών προγραμμάτων. Τον πακτωλό των χρημάτων που διαχειρίζονται κατά το δοκούν. «Μην θίγετε τα κακώς κείμενα». Κι ας αναγκάζεται ο κάθε κακομοίρης να στέλνει το παιδί του για σπουδές στην Ιρλανδία, στη Σκωτία, την Πολωνία, τη Βουλγαρία κι όπου αλλού, αφού οι «κουτόφραγκοι» κι οι άλλοι έχουν πανεπιστήμια που μαθαίνουν γράμματα τα παιδιά και δεν εκπαιδεύονται στις καταλήψεις και τη λούφα.
Υπάρχουν, λέει, άκουσον – άκουσον χώροι του Πολυτεχνείου της Αθήνας κι αυτού της Κρήτης που τελούν υπό κατάληψη εδώ και δεκαπέντε χρόνια από περιθωριακά στοιχεία και αναρχικούς. Που κλέβουν, καταστρέφουν, βιάζουν, κάνουν χρήση ναρκωτικών ανενόχλητοι. Το άσυλο γαρ. Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης βγήκε και το κατάγγειλε με κάθε επισημότητα. Οι καταληψίες, λέει, του διεμήνυσαν «μη μιλάς γιατί θα σου κάψουμε την Πρυτανεία», ο αστυνομικός επιθεωρητής «ωχ, αδερφέ, εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα;» κι ένας καθηγητής, κάποιος Πρωτονετάριος, διερρήγνυε τα ιμάτια του. «Αυτό είναι το πρόβλημα;» αναρωτιόταν σοβαρά. Δεν είναι πρόβλημα, κ. καθηγητά; Αυτή είναι η έννοια του ασύλου; Η ασυδοσία; Στα πανεπιστήμια πρέπει να γίνεται ελεύθερη διακίνηση ιδεών κι όχι ναρκωτικών. Χώροι ιεροί, που πρέπει να παραμείνουν ανενόχλητοι κι απερίσπαστοι να επιδίδονται στην ανάπτυξη των επιστημών και να διασφαλίζουν το δικαίωμα στην μάθηση. Τώρα αν εσείς θέλετε να τα μετατρέψετε σε εργαστήρια κατασκευής μολότοφ κι ορμητήρια αναρχικών, αυτό είναι άλλο θέμα. Είναι ντροπή για τον πολιτισμό και τη δημοκρατία μας αυτές οι εικόνες, κ. καθηγητά, νομίζω.
Μη μιλάς, καλύτερα να σιωπάς στη χώρα της υπερβολής και του ακατανόητου. Δεν μπορεί, λέει, ο υπουργός άμυνας να δώσει τα ονόματα των φυγόστρατων γιατί δεν του το επιτρέπει η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων. Και δεν είναι μόνο αυτό. Την ανωνυμία προστατεύει του κάθε λογής παράνομου. Του παιδεραστή, του βιαστή, του εμπόρου ναρκωτικών. Μη μιλάς…
Μη μιλάς, γέλα. Τα κόμματα εξουσίας κατηγόρησε ο πρώην πρωθυπουργός, ο κ. Σημίτης. Για σύγκλιση απόψεων μίλησε. «Δυσδιάκριτα τα όρια ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ» είπε. Ποιος μπορεί να διαφωνήσει μαζί του; Κανείς νομίζω ή έστω ελάχιστοι. Μόνο που δεν μας είπε το όνομα εκείνου που μόλις ανέβαλε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έδωσε το παράγγελμα «κλείνατ’ επί ΔΕΞΙΑ». Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.

2 σχόλια:

  1. Εφημερίδα "Τα Νέα" 23-01-2007
    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artid=6999

    Η Φοίβη Αθηναίου έγραψε:
    Ζαρντινιέρα, αγάπη μου, ουάουα

    Κυρία Φοίβη Αθηναίου,
    Μη μιλάς, μη γελάς . Ή, μάλλον, γέλα με την κατάντια μας. Τριάντα- σαράντα κουκουλοφόροι καταλύουν κάθε τρεις και λίγο το κράτος, ποδοπατούν κάθε έννοια νόμου και τάξης, εξευτελίζουν την Αστυνομία. Οι 30-40 αντιεξουσιαστές που άνοιξαν, λέει, βεντέτα με την Αστυνομία επειδή ο κ. Πολύδωρας τόλμησε κι είπε πέντε κουβέντες παραπάνω. Γιατί είπε το αυτονόητο. Πως και ο αστυνομικός άνθρωπος είναι κι όταν δέχεται επίθεση μπορεί να χάσει την ψυχραιμία του και να χρησιμοποιήσει όπλο. Κι ύστερα θα τον πουν φονιά. Και θα φωνάζουν για μέρες τα κανάλια για τα δικαιώματα του πολίτη. Γιατί δεν τους πιάνουν; Δεν θέλουν; Ας το πουν. Δεν μπορούν; Ας το παραδεχτούν κι ας ζητήσουν βοήθεια, δεν ξέρω κι εγώ από πού. Ας παραδεχτούν πως 30-40 οργισμένοι νεαροί είναι πιο ισχυροί από το κράτος, από τους χιλιάδες αστυνομικούς, από τη «θωρακισμένη» κοινωνία.

    Εντάξει, τους αιφνιδίασαν μία φορά, δύο, πέντε. Δεν είναι ικανοί να φτιάξουν ένα σχέδιο της προκοπής; Την ώρα των επεισοδίων, ας πούμε, να κλείσουν δυοτρεις δρόμους, τις οδούς διαφυγής και να τους πιάσουν;

    Μπάτε σκύλοι... Ο κακός χαμός γίνεται για το άρθρο 16 και το πανεπιστημιακό άσυλο. Με τους «προοδευτικούς» να τα υπερασπίζουν με μανία και τα δύο. Να μείνουν τα πανεπιστήμια στο ίδιο χάλι γιατί φοβούνται (;) τον ανταγωνισμό των ιδιωτικών. Γιατί θα χάσουν οι πανεπιστημιακοί το μονοπώλιο των κοινοτικών προγραμμάτων. Τον πακτωλό των χρημάτων που διαχειρίζονται κατά το δοκούν. «Μη θίγετε τα κακώς κείμενα». Κι ας αναγκάζεται ο κάθε κακομοίρης να στέλνει το παιδί του για σπουδές στην Ιρλανδία, τη Σκωτία, την Πολωνία, τη Βουλγαρία και όπου αλλού, αφού οι «κουτόφραγκοι» και οι άλλοι έχουν πανεπιστήμια όπου μαθαίνουν γράμματα τα παιδιά και δεν εκπαιδεύονται στις καταλήψεις και τη λούφα.

    Υπάρχουν , λέει- άκουσον , άκουσονχώροι του Πολυτεχνείου της Αθήνας και αυτού της Κρήτης που τελούν υπό κατάληψη εδώ και δεκαπέντε χρόνια από περιθωριακά στοιχεία και αναρχικούς. Που κλέβουν, καταστρέφουν ανενόχλητοι. Τ ο άσυλο γαρ. Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης βγήκε και το κατήγγειλε. Οι καταληψίες, λέει, του διεμήνυσαν: «Μη μιλάς γιατί θα σου κάψουμε την Πρυτανεία», ο αστυνομικός επιθεωρητής: «Ωχ αδερφέ, εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα;» και ένας καθηγητής διερρήγνυε τα ιμάτιά του:

    «Αυτό είναι το πρόβλημα;». Δεν είναι πρόβλημα; Αυτή είναι η έννοια του ασύλου; Η ασυδοσία; Στα πανεπιστήμια πρέπει να γίνεται ελεύθερη διακίνηση ιδεών και όχι ναρκωτικών. Αν θέλουν να τα μετατρέψουν σε εργαστήρια κατασκευής μολότοφ και ορμητήρια αναρχικών, αυτό είναι άλλο θέμα. Είναι ντροπή για τον πολιτισμό και τη δημοκρατία μας αυτές οι εικόνες, νομίζω. Νίκος Ντακάκης

    "Εδώ τρεις- τέσσερις ζαρντινιέρες (που είναι και γουρούνες-δολοφόνες)
    καταλύουν κάθε έννοια κράτους και ανθρωπισμού, αγαπητέ Νίκο, οι 30-40 αντιεξουσιαστές μάς μάραναν; Δεν παρατηρήσατε ότι και οι ζαρντινιέρες που πλάκωσαν τον φοιτητή στη Θεσσαλονίκη κουκουλοφόρες ήταν; Μήπως λοιπόν όλο αυτό δεν έχει σχέση με αντιεξουσιαστές, άσυλα και τέτοια, αλλά είναι απλώς παιχνιδάκι για ζαρντινιέρες που το παίζει θαυμαστά το Δημόσιας (Πα)Τάξης; Λέμε, μήπως... "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εφημερίδα "Τα Νέα" 24-01-2007
    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artid=7105

    Η Φοίβη Αθηναίου έγραψε:

    Μη μιλάς, υπηρετεί η Ελλάς

    Κυρία Φοίβη Αθηναίου,
    Μη μιλάς, μη γελάς, καλύτερα να σιωπάς στη χώρα της υπερβολής και του ακατανόητου. Δεν μπορεί, λέει, ο υπουργός Άμυνας να δώσει τα ονόματα των φυγόστρατων, γιατί δεν του το επιτρέπει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Και δεν είναι μόνο αυτό. Με την ανωνυμία προστατεύει τον κάθε λογής παράνομο. Τον παιδεραστή, τον βιαστή, τον έμπορο ναρκωτικών. Μη μιλάς...

    Μη μιλάς, γέλα. Τα κόμματα εξουσίας κατηγόρησε ο πρώην πρωθυπουργός, ο κ. Σημίτης. Για σύγκλιση απόψεων μίλησε.

    «Δυσδιάκριτα τα όρια ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.», είπε. Ποιος μπορεί να διαφωνήσει μαζί του; Κανείς νομίζω- ή έστω ελάχιστοι. Μόνο που δεν μας είπε το όνομα εκείνου που μόλις ανέλαβε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έδωσε το παράγγελμα «κλίνατε επί δεξιά». Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε.

    Νίκος Ντακάκης

    "Δηλαδή, τι θέλετε να σας δώσει στη δημοσιότητα, αγαπητέ Νίκο, το (Αερ)Αμύνης; Τις γαργαλιστικές λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς υπηρέτησαν τη θητεία τους ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης (του γνωστού σίριαλ με τα μάτια κλειστά για δυο μέρες μόνον...) και ο Α ντώνης Ρέμος; Είναι σωστό;

    Γ ια να ζηλέψουν οι υπόλοιποι φαντάροι; Ή να σας γαργαλίσει με τα «τρελόχαρτα» άλλων επωνύμων; Τι είναι το (Αερ)Αμύνης; Μεσημεριανάδικο; Αν ήταν κανένας ταλαίπωρος «ανώνυμος» θα το έδινε. Και το υπουργείο και τα (πρόθυμα) κανάλια μας. Γιατί ποιος ενδιαφέρεται, άλλωστε;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή